02
august
2021
Program de activitate

LUNI - VINERI 08:00 - 16:30

sat Albestii Pamanteni, str. Principala, Comuna Albestii de Arges, Judetul Arges, CP 117005 Tel/Fax: 0248/735005 albestiidearges@ag.e-adm.ro

 

primarie

 

 

 

Comuna Albestii de Arges este situata in partea de Nord-Vest a judetului Arges si reprezinta o unitate administrativ teritoriala puternica, cu 5671 de locuitori care isi desfasoara activitatea in diverse ramuri si sectoare economice locale si judetene. Asezarea comunei intr-o zona de deal (dealurile subcarpatice) confera conditii prielnice dezvoltării pomiculturii si agriculturii, ramuri in care este antrenata cea mai mare parte a fortei de munca.

 

Se invecineaza la Nord cu comunele Corbeni si Cicanesti, la sud cu comunele Valea Danului si Valea Iasului, la Est cu comuna Musatesti si la vest cu comuna Valea Danului. Cel mai apropiat oraş este Municipiul Curtea de Argeş situat la o distanţă de aproximativ 10 km. De asemena municipiul Pitesti este situat la o distanţa de aproximativ 46 km.

Sate componente: Albestii Ungureni, Albestii Paminteni, Dobrotu, Bratesti, Doblea, Florieni si Dumiresti.

Situatia actuala a infrastructurii: Comuna este strabatuta de la Nord la Sud de Drumul National 7C pe o lungime de aproximativ 7 km, DN 7C face legatura între comună şi municipiile Curtea de Argeş, Piteşti şi asigura legatura cu jud. Sibiu. Drumuri comunale: DC 259 spre Brăteşti, DC 247 (spre Cicanesti), DC 252 (spre Drobotu), DC 258 (spre Cerbureni ), DC 260 (spre Dumiresti), DC 263 (spre Florieni).

Scurt istoric com Albestii de Arges:Viata si activitatea locuitorilor de pe aceste meleaguri a fost strans legata si influentata de existenta la Curtea de Arges la o distanta de 8-10 km , a primei capitale a Tarii Romanesti, a infiintarii Mitropoliei Tarii Romanesti , de catre voievodul Nicolae Alexandru la 1359.Manastirea de la Curtea de Arges , a avut o lunga perioada de timp o influenta directa asupra vietii materiale si spirituale a satelor ce compun astazi comuna Albesti.Actul care mentioneaza pentru prima data numele satelor si componenta comunei Albesti , este cel emis la Curtea Domneasca din Targoviste la 4 aprilie 1523, de catre Radu de la Afumati , care intareste manastirea ARGES , stapanirea unor sate, balti, mori .

 

 

 

Primar
Popa Gabriel
 Viceprimar
Oae Niculae
Secretar General
Ișfan Elena
 

Eprimaria

 

 

 

 

Acces simplu și rapid !

 

 

080435
Azi
Ieri
Luna aceasta
Total
30
106
136
80435